Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Γαλλική παρακμή – Θρίαμβος της νεοφιλελέ δεισιδαιμονίας: Πάντρεψαν τον νεκρό Γάλλο αστυνομικό με τον σύντροφό του

Αυτή είναι οι Ευρώπη στην οποία θέλουμε να ανήκουμε. Η Ευρώπη της διαστροφής και της βλασφημίας προς τον Θεό.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό παρέστησαν το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι στον μετά θάνατον γάμο του αστυνομικού Ξαβιέ Ζιζελέ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τζιχαντιστική επίθεση στα Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του.
Πρόκειται για μια νέα πρωτοτυπία στον «δυτικό κόσμο», να παντρεύουν νεκρούς με ζωντανούς, που όταν τα ίδια γίνονται σε λαούς της ανατολής η κανονική Δύση τα αντιμετωπίζει ως άθλιες δεισιδαιμονίες.
Δυστυχώς η νεοφιλελέ πολιτική δεισιδαιμονία πισωγυρίζει τους λαούς της Ευρώπης στον μεσαίωνα και στις πιο σκοτεινές δοξασίες της ανθρωπότητας, μέσα από «ήθη» που προβάλλονται δήθεν ως προοδευτικά και φιλελεύθερα.
Ο κ. Ολάντ και η δήμαρχος του Παρισιού ήταν παρόντες στην τελετή που ένωσε μετά θάνατον τον Ξαβιέ Ζιζελέ, τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στις 20 Απριλίου στα Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του, Ετιέν Καρντίλ.
Ο γάμος τελέσθηκε την Τρίτη το βράδυ στο δημαρχείο του 15ου διαμερίσματος του Παρισιού, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien. Οι δύο άνδρες ήταν ήδη ενωμένοι με το σύμφωνο πολιτικής ένωσης.
Ο γάμος μετά θάνατον επιτρέπεται όταν υπάρχουν «σοβαροί λόγοι» – οι επιθέσεις εντάσσονται σ’ αυτή την κατηγορία, διευκρινίζεται στον ιστότοπο της κυβέρνησης – και υπάρχει «ρητή γαμήλια βούληση» από το αποβιώσαν πρόσωπο. Την τέλεση του γάμου επιτρέπει με διάταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στις 25 Απριλίου, στη διάρκεια του εθνικού φόρου τιμής στον Ξαβιέ Ζιζελέ, ο Ετιέν Καρντίλ είχε εκφράσει τον «μεγάλο πόνο» του μετά τον θάνατο του συντρόφου του και είχε πει ότι υποφέρει «χωρίς μίσος».
Ο σεβαστός πόνος για τον χαμό ενός ανθρώπου από τον σύντροφό του δεν δικαιολογεί τέτοιες σκοταδιστικές δεισιδαιμονίες. Βεβαίως μόνο σε μια απόλυτα θολωμένη χώρα όπως η σημερινή Γαλλία, που δεν έχει καμία σχέση με φωτισμένη Γαλλία του διαφωτισμού και της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης, θα είχαμε τέτοια συμβάντα αλογίας και παρακμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είναι λοιπόν η προσευχή κάτι αναγκαίο και πρωταρχικό στη ζωή μας

Μελέτημα 8ο «Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται από την προσευχή, γιατί τον ενώνει με τον Θεό. Όταν ο άνθρωπος είναι ενωμένος με τον Θεό, εί...