Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Χιλιάδες παιδόφιλοι στη Βρετανία «ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη»

Αλλαγή στις προτεραιότητες και καλύτερη χρήση των διαθέσιμων πόρων ζητά πρώην αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό και την τιμωρία χιλιάδων παιδόφιλων στη χώρα που εγκληματούν ανενόχλητοι
Δεκάδες χιλιάδες παιδόφιλοι στη Βρετανία παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι γιατί δεν υπάρχουν οι πόροι για τον εντοπισμό και την παραπομπή τους στις Αρχές, παρά το ότι αυτό θα ήταν εφικτό, αναφέρει πρώην επικεφαλής μονάδας της βρετανικής αστυνομίας για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Μιλώντας στον Telegraph, ο Πίτερ Ντέιβις, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής του Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης των Παιδιών και της Προστασίας τους στο Διαδίκτυο (CEOP), εξηγεί ότι στη Βρετανία υπάρχουν γύρω στα 50.000 άτομα τα οποία κατεβάζουν και ανταλλάσσουν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Λίγο πάνω από τους μισούς, δηλαδή γύρω στους 30.000 ανθρώπους, πιστεύεται ότι κακοποιούν σεξουαλικά ανήλικους.
Η βρετανική αστυνομία, πάντα σύμφωνα με Ντέιβις, έχει την τεχνολογία για την ταυτοποίηση αυτών των 30.000 παιδόφιλων, ωστόσο με το τρέχον πλαίσιο, τα εγκλήματα τους παραμένουν ατιμώρητα λόγω της έλλειψης πόρων. Καλεί ακόμη σε επένδυση πόρων «σε διαφορετική κλίμακα από ό,τι τώρα».
Ο Ντέιβις δηλώνει μάλιστα «αηδιασμένος και απογοητευμένος» από την άρνηση των Αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. «Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που πρέπει να πάνε στη φυλακή, αλλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με αυτούς», λέει.
Παράλληλα, όπως γράφει ο Telegraph, μόλις την περασμένη εβδομάδα έκθεση Ανεξάρτητης Επιτροπής Καταγγελιών για την Αστυνομία, ανέφερε ότι το CEOP δεν έκανε κάτι για να ερευνήσει λίστα 2.000 προσώπων την οποία του παρέδωσε εταιρεία από τον Καναδά. Πρόκειται για κατάλογο που το CEOP είχε στα χέρια του για πάνω από έναν χρόνο από τον Ιούλιο το 2012 και για τον οποίο δεν έκανε τίποτα για πάνω από ένα χρόνο.
Αυτό την ώρα που αστυνομικές έρευνες, μεταξύ των οποίων και κάποιες για πολιτικά πρόσωπα που δεν είναι πια στη ζωή, δεν απέδωσαν τίποτα το ιδιαίτερο, παρά τα μεγάλα ποσά που έχει διαθέσει η βρετανική αστυνομία για την ολοκλήρωσή τους. Για τον Ντέιβις ζωτικότερη σημασία έχει να αντιμετωπιστούν πιο επείγοντα περιστατικά κακοποίηση παιδιών.
Ο χρόνος πιέζει και για αυτό το ζήτημα. Για τον πρώην αστυνομικό, υπάρχει ένα παράθυρο «χρυσής ευκαιρίας» για τον εντοπισμό χιλιάδων παιδόφιλων, οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα μπορούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους καλύτερες τεχνικές κρυπτογράφησης.
Στον κατάλογο υπήρχαν τουλάχιστον δύο άτομα που είχαν σε βάρος τους σωρεία  περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων. Ενα τρίτο άτομο, που αυτοκτόνησε όταν η αστυνομία είχε αρχίσει να ερευνά την υπόθεσή του, είχε στην κατοχή εκατοντάδες άσεμνες φωτογραφίες ανηλίκων.
Είναι λοιπόν ζήτημα προτεραιοτήτων που βάζει η βρετανική κυβέρνηση, καταλήγει ο πρώην αστυνομικός.
Για τον Ντέιβις, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταλάβουν καλά ότι κάθε εικόνα ή βίντεο παιδικής πορνογραφίας «είναι μια σκηνή εγκλήματος. Για την δημιουργία της έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά ένα παιδί και καθένας που κατεβάζει τις εικόνες είναι συνένοχος στο έγκλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είναι λοιπόν η προσευχή κάτι αναγκαίο και πρωταρχικό στη ζωή μας

Μελέτημα 8ο «Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται από την προσευχή, γιατί τον ενώνει με τον Θεό. Όταν ο άνθρωπος είναι ενωμένος με τον Θεό, εί...